Burkolatok

2015.03.25 15:05

Burkolatok, egyedi megoldások

 

Az e-könyv-olvasók képernyőit gyártó cég legújabb fejlesztése a színváltó csempe, aminek mintája változtatható, és akkor is megmarad, ha nem kap áramot.

Az ezt lehetővé tevő E-Ink Prism technológiát az a cég fejlesztette ki, amelynek speciális képernyőit az e-könyv-olvasókban alkalmazzák. Ezek az eszközök papírszerű látványuk mellett azért is népszerűek, mert csak pár hetente kell tölteni őket. Ez annak köszönhető, hogy a kijelző kevés energiát fogyaszt, mert csak a képpontok változtatása, tehát az oldalak kirajzolása igényel energiát, megjelenítése nem.

 
 Egymilliószor válthat falmintát

Ha egy egy falat a Prism csempékkel vonnak be, akkor annak mintáját akár egymillió alkalommal meg lehet változtatni anélkül, hogy tönkremenne. Ez azt jelenti, hogy ha valaki nem rest naponta százszor mintát váltani a falon, akkor is mintegy huszonhét éven át lesz erre lehetősége.

Így válthat mintát a csempe

Forrás: https://eink.com/A csempe mintapéldányait a CES-en is kiállította az E-Ink, a mintázat színváltásának működését pedig videón és animáción is meg lehet nézni. A fejlesztők hangsúlyozták, hogy az e-tinta képernyőkéhez hasonló működési elvnek köszönhetően a minták megjelenítése nem igényel energiát. Ha valaki évente csak kétszer változtatná meg a fal színeit, annak az egész művelet csak annyi ideig terheli a villanyhálózatát, amíg az átalakítás lezajlik, akkor is alig.

Az E-Ink Prism csempék közelről

Forrás: E-Ink Inc.

Szállodában és repülőtéren hódíthat


Praktikus alkalmazási felületeinek egyelőre szállodákat és repülőterek tartják a fejlesztők. A hotelekben például a lobbi kinézetét lehet megváltoztatni vele az évszaknak vagy napszaknak megfelelően, vagy jelezhetik akár egy konferenciaterem foglaltságát is. A repülőtereken egy ilyen fallal például érzékeltetni lehet, hogy egy adott váróteremben megkezdődött a beszállás. Las Vegasban egyelőre a csempe prototípusát állították ki, azt még nem tudni, mikor kezdik sorozatgyártani.

 

Vissza

Elérhetőség

Burkolás, burkoló munkálatok.
Baranyai Károly ép.vez

+3630-266-45-06

Burkolat kiváló minőségben. Baranyai - Burkolat

Készíts ingyenes honlapotWebnode